ZPRÁVIČKY ZE ŠKOLY

Děti mají za sebou první opravdový školní týden. :) Dostaly také první domácí úkol. Během celého týdne zvládly spoustu aktivit, při kterých se moc snažily. Zde se můžete podívat, jak jim to šlo. 

Včera přišly pracovní sešity do Angličtiny, které děti ve středu dostanou. Kdo ještě nezaplatil částku 197,- Kč, prosím, v pondělí doneste. Do 30.9. také vybírám příspěvek 200,- Kč na SRPŠ, jak jsem vás informovala na třídní schůzce.

Příští týden již děti dostanou kartičky na mléko. Informujte děti, že si kartičku musí dobře hlídat. S prvotní obsluhou automatu jim samozřejmě pomohu.

Připomínám, že děti už by měly chodit do šatny ráno samy. Po vyučování zvládají oblékaní i obouvání, v družině se také samostatně svlékají a ukládají si věci a zvládnou to i ráno. :) 

Některé děti nemají v kufříku všechny věci, které byly na seznamu. Dnes jsme potřebovali ubrus na stůl, abychom lavice neušpinili. Né všichni ho měli. Také jsme dnes četli pohádku a děti mohly odpočívat na koberci s polštářky. Někteří byli smutní, že polštářek ještě nemají.

Prosím, procvičujte s dětmi Marťanštinu. Tohle je momentálně nejdůležitější domácí úkol na každý den. Děti mi říkají, že to s nimi maminka nebo tatínek nechtějí dělat. :) Zkouším děti každý den a jde poznat, kdo trénuje a kdo bohužel ne. Pokud se děti nenaučí slyšet jednotlivá slova rozkouskovaně, nepůjde jim čtení. 

Včera jsem kontrolovala vyplněné žákovské knížky, někteří ještě nemají vyplněné všechny údaje. Prosím, doplňte. Dále ještě nemám od všech ofocenou kartičku zdravotní pojišťovny.

Kontrolujte, prosím, dětem denně pouzdro. Ať mají zastrouhané pastelky a nemusí je zastrouhavat v hodině.

Děkuji všem, kteří již obalili žákovské knížky a podepsali domácí úkoly.

Přeji všem krásný slunečný víkend. :)


Webové stránky zdarma