NOVINKY, AKCE, FOTKY 

V měsíci únoru se stále něco děje:

Ve třídě máme pořád velmi vysokou nemocnost a hodně nás chybí, i přesto nezahálíme a učíme se. Začali jsme psát první psací písmenka a většině dětí se psaní daří a baví je. Všechny musím pochválit za snahu a píli v hodinách. Doufám, že budeme pokračovat ve stejném duchu i nadále. Jak trénujeme psaní se můžete podívat ZDE.

V pracovních činnostech jsme si tento týden zkoušeli manipulační činnost s oblíbenými stavebnicemi Magformers. Děti byly zcela nadšené a velmi kreativní. Moc mě potěšily také skvělou spoluprácí v jednotlivých skupinkách. Jediné chmury přišly, když zazvonilo na další hodinu a museli jsme uklízet. :) Fotky si můžete prohlédnout TADY

V úterý 7.2. 2017 se 5.vyučovací hodinu uskutečnilo školní kolo recitační soutěže. Vzhledem k tomu, že spousta dětí se v termínu vůbec básničku nenaučila a spousta dětí byla také nemocná, bylo opravdu náročné vybrat 4 zástupce za naši třídu. Nakonec naši třídu reprezentovali Linduška Walicová, Valinka Peterková, Franta Vlaškovský a Vašík Rýpar. V celkovém hodnocení, mezi všemi účastníky prvních tříd, udělila porota 3.místo Vašíkovi Rýparovi, který získal diplom a pěknou cenu. Ještě jednou moc gratulujeme. Ostatní účastníci dostali alespoň sladkou odměnu. Děkuji všem, kteří se poctivě s dětmi básničku naučili a hlavně si dali tu práci a vybrali dětem pěkné básničky. Pár fotek z recitační soutěže najdete ve FOTOGALERII. 

Ve středu 15.2.2017 proběhla beseda s městskou policii Ostrava. Děti velmi pozorně naslouchaly a měly také spoustu dotazů. Paní policistky však velmi překvapilo, že skoro každé dítě by otevřelo dveře, kdyby "někdo" zaklepal a představil se např. jako paní pošťačka nebo maminka. Nacvičovaly pak s dětmi situaci, kdy přijde ke dveřím zloděj a dobývá se do bytu a učily děti jak v této situaci reagovat. Fotky z této akce ZDE.  

V pátek 17.2.2017 jsme se zúčastnili akce Veselé zoubky, která byla zaměřená na správný nácvik čištění zubů. Děti si nejprve poslechly jak správně pečovat o zuby, procvičily si znalosti na interaktivní tabuli a následně si prakticky vyzkoušely na velkém modelu zubů, jak správně zoubky čistit. Za odměnu dostaly balíčky s dárky, které jim určitě pomohou, aby měly zoubky stále krásné a čisté. Jak akce probíhala se můžete podívat TADY

Na další akci, Pasování čtenářů v Knihovně města Ostravy, se můžou děti těšit už v pondělí 27.2.2017. Výuka bude probíhat dle běžného rozvrhu.

 


Webové stránky zdarma