INFO + FOTKY

Jsme pilní jako včeličky a úspěšně jsme zakončili etapu nácviku velkých tiskacích písmen a přecházíme na čtení malými tiskacími písmeny. Děti s tímto přechodem neměly žádné větší obtíže a čtení malých tiskacích písmen pro ně bude za chvilku stejně přirozené jako s velkými tiskacími písmeny. Současně se učíme i písmenka psací abecedy. Proto je velmi důležité neustále všechna písmenka procvičovat. I my ve škole procvičujeme všemi možnými způsoby a nepracujeme jen s učebnicemi a sešity. Fotky z našeho procvičování najdete TADY.

V matematice jsme začali se třetím dílem, kde už budeme pracovat v oboru čísel do 20. Než začneme sčítat a odčítat je nutné, aby všechny děti uměly vyjmenovat číselnou řadu 0 - 20 a znaly grafické znázornění jednotlivých čísel (tzn. věděly, jak vypadá číslo 15, 17 atd.). I nadále mohou pracovat s číselnými osami na lavici, s počítadlem i s pomocí prstů. Neustále procvičujte pamětné sčítání a odčítání do 10. Také my procvičujeme, fotky ZDE.

Prohlédnout si můžete i další FOTKY z tohoto týdne.

Připomínám:

  • v pondělí jdeme do knihovny, kde budou děti pasovány na čtenáře a dostanou své vlastní kartičky do knihovny. Lekce proběhne místo hodiny pracovních činností, ostatní hodiny proběhnou dle rozvrhu.
  • od příštího týdne budeme probírat hodiny, prosím, aby si všechny děti donesly papírové hodiny k nácviku
  • kontrola pouzdra, fixíků, pastelek, gum, strouhátek, hadříků (místo nich neustále děti používají kapesníky a je to zbytečné plýtvání).
  • vzhledem k tomu, že rýma je ve třídě na každodenním pořádku a kapesníky jdou na dračku, poprosím na 2.pololetí, aby každý donesel 2 balení papírových kapesníků (buď krabice nebo balíčky). Vše ostatní nám ještě zbylo z 1.pololetí.

 

PŘEJI VÁM VŠEM KRÁSNÝ A POKLIDNÝ VÍKEND. :)

 


Webové stránky zdarma